Ismét élelmiszercsomagokat osztott a Máltai Szeretetszolgálat Beregszászban

2022. november 26., 09:03 , 1136. szám

A Beregszászi Járási Máltai Szeretetszolgálat (BJMSZ) a háború első napjaitól segíti az idős, egyedülálló, illetve bármilyen okokból rászorulókat. Az elmúlt negyedév során több mint két tucat kiadónapot szerveztek munkatársaik és önkéntesek fáradhatatlan munkájának köszönhetően. Így csaknem 100 tonnányi élelmiszercsomagot osztottak ki azoknak, akik rendelkeznek a Beregszászi kistérségben elérhető szociális kártyával.

Mivel az elhúzódó háború miatt egyre kevesebb támogatás érkezik a szervezethez, így a mostani kiadónapra csak a leginkább rászoruló, 75 év feletti egyedülállókat várták.

„A Beregszászi kistérség idős, halmozottan hátrányos helyzetű lakosai számára igyekszünk most olyan élelmiszercsomagokat adni, melyek megkönnyítik a közelgő tél által okozott nehézségeket” – hangsúlyozta Makuk János, a BJMSZ igazgatója.

A Beregszászi Járási Máltai Szeretetszolgálatnál természetesen gondolnak a belső-ukrajnai rászorulókra is, ezért a napokban Herszonba is indítanak egy kamionnyi élelmiszert és higiéniai terméket.

„Most, hogy visszafoglalták Herszont, az ott élő emberek nagyon komoly problémákkal küzdenek, és nehéz helyzetben vannak – nincs élelmiszer, nincs ivóvíz, nincs tisztálkodási lehetőség –, ezért igyekszünk megtenni mindent annak érdekében, hogy megkönnyítsük a helyzetüket” – emelte ki a BJMSZ igazgatója.

A tervek szerint, amennyiben lesz rá kapacitásuk, a későbbiek során újabb segélycsomagokat fognak szétosztani a rászorulók között.

TV21 Ungvár/K. K.