A fiú, aki a gyalogosok láthatóságát segíti a sötétben

2022. november 28., 15:57

A kárpátaljai rendőrök találkoztak azzal a 18 éves ungvári polgárral, aki saját munkájával segíti a helyi lakosokat és a város vendégeit abban, hogy láthatóak maradjanak az utakon.

Mihajlo Jolics nap mint nap saját kezűleg készít villogókat, fényvisszaverő kulcstartókat, karkötőket és egyéb közlekedést biztonságosabbá tévő eszközöket az ungvári gyalogosoknak. Mihajlo családjával együtt először megtervezi, majd összeállítja az előkészített alkatrészeket egyetlen termékké, amely egyfajta talizmánná válik a gyalogosok számára.

A rendkívül hasznos munkáért és a megye rendőrségének nyújtott különleges segítségért a rendőrök külön köszönetet mondtak Mihajlo Jolicsnak a megye rendőrfőkapitánya, Jaroszlav Kolesznik nevében.

„A helyi utakon az áramszünet során minden világító tárgy a gyalogosok biztonságának és épségének »jelzőfénye«. Kétségtelenül kijelenthetjük, hogy Mihajlo rendőri asszisztens, és hálásak vagyunk neki az elhivatottságért, a kemény munkáért és – az élet minden nehézségei ellenére – rendíthetetlenségéért” – jegyezte meg Jaroszlav Kolesznik.

A köszönet mellett Mihajlóra még egy meglepetés várt. A rendőrség megszervezte a fiatalember számára a Kárpátaljai Rendőrségi Kutyaközpont bejárását. Meséltek neki tevékenységükről, négylábú segítőik nevelésének sajátosságairól, érdekes történetekről, amelyek a kutyák karakterének sajátosságaihoz és szokásaihoz kapcsolódnak. A kutyák pedig ügyesen demonstrálták a vendégnek tudásukat a tiltott tárgyak felkutatásában és egy elítélt bűnöző letartóztatásában.

(Facebook/RV)