A rendőrök megtalálták a bentlakásos iskolából eltűnt három gyereket

2022. december 1., 18:33

A munkácsi járási Beregszentmiklóson (Csinagyijevo) található bentlakásos iskola tanárától még november 29-én, 18 óra körül érkezett hívás a 102-es rendőrségi vonalra.

A nő értesítette a rendőrséget, hogy három gyermekük eltűnt az intézmény területéről. A helyszínre érkező rendőrök kihallgatták a bentlakásos iskola munkatársait és azonnal megkezdték a 12, 13 és 14 éves fiúk felkutatását. A munkácsi járási rendőrség munkatársai és a fiatalkorúak ügyeivel foglalkozó rendőrök is csatlakoztak a kereséshez, a járőrrendőrség valamennyi csoportjához pedig személyleírást küldtek a három fiúról.

A gyerekeket Szolyván találták meg a vasútállomáson, elmondták, hogy változtatni szeretnének a helyzetükön. A rendőrök elbeszélgettek velük, és elmagyarázták, hogy nagyon veszélyes felnőtt nélkül utazni még a megye területén is. Emellett a rendőrök az intézmény dolgozóival is beszéltek, akikre a gyermekek felügyelete volt bízva. Mindhárom fiút visszavitték a bentlakásos iskolába, a gyerekeknek éjszakai kirándulásuk során nem esett bántódásuk.

(Facebook/RV)