A rendőrök megtalálták a négyéves kislányt, aki összeveszett unokabátyjával és az erdőbe szökött

2022. december 1., 16:26

November 30-án 18 óra 20 perckor egy férfi hívta a 102-es vonalat a técsői járási Pelesalja (Pidplesa) faluból és jelentette, hogy 4 éves lányát néhány percre a háza udvarán hagyta, de a gyerek eltűnt.

Az aggódó apa úgyszintén elmondta, hogy a hozzátartozók eleinte egyedül próbálták megtalálni, de fél óra múlva besötétedett, a levegő hőmérséklete hirtelen csökkenni kezdett, és rájöttek, hogy a rendfenntartók segítsége nélkül nem tudják megtalálni a gyereket. A reendőrség munkatársai azonnal a helyszínre érkeztek, az egész falut átkutatták, a kislányt a külterületen, az erdő közelében találták meg. A gyerek nem sérült meg, elmagyarázta a rendőröknek, hogy 9 éves unokatestvére jött hozzájuk, játék közben veszekedtek, a lány megsértődött és elszaladt.

A rendőrök elmagyarázták neki, hogy ilyenkor hozzátartozóitól kell segítséget kérnie, mert az otthonról való szökés nagyon veszélyes és helytelen. A kislány megígérte, hogy többet nem csinál ilyet. A gyermek hozzátartozóival is elbeszélgettek, és elmagyarázták nekik, hogy kiskorú gyerekeket még rövid időre sem lehet egyedül hagyni.

(zk.npu.gov.ua/RV)