A beregszászi karitász mikuláscsomagokkal lepte meg a gyerekeket

2022. december 5., 16:40

Sapkák, sálak és megannyi édesség ezekkel érkeztek a Beregszászi Szent Anna Karitász munkatársai a Beregszászi Bethlen Gábor Líceumba, hogy megajándékozzák a kisiskolásokat. A helyi karitász ezúttal a magyarországi Szent István Lovagrend és a Dunakeszi Karitász csoport felajánlásának köszönhetően szerzett örömet 150, Mikulásra váró gyermeknek a líceumban és több Bereg-vidéki óvodában.

„A mostani alkalommal a Szent Anna Karitász a Bethlen Gábor-líceumba látogatott el, hogy örömet okozzunk a Mikulást váró gyerekeknek, hiszen a jelenlegi helyzetben nagyon fontos, hogy a gyerekek elfeledkezzenek a háború borzalmairól és önfeledt vidámsággal ünnepeljenek” – fogalmazott Harapkó Marianna, a Beregszászi Szent Anna Karitász vezetője.

Az elmúlt hét folyamán a karitatív szervezet a hittanosainak, valamint a macsolai és beregardói óvodákba készített és juttatott el mikuláscsomagokat. A gyerekek, kicsiktől a nagyokig mind-mind hatalmas örömmel fogadták az ajándékokat és örömteli hangulatban fedezték fel, mit is rejtenek a csomagok.

A Beregszászi Szent Anna Karitász az ünnepi időszakban megannyi programmal készül még meghittebbé, vidámabbá és elviselhetőbbé tenni az adventi várakozást.

TV21 Ungvár/K. K.