A rendőrök őrizetbe vették a bankautomata-lopás gyanúsítottját

2022. december 6., 08:35

December 3-án a rendőrségre bejelentés érkezett, miszerint a técsői járási Taracköz (Tereszva) községben egy épület falán elhelyezett terminált loptak el.

A rendőrség nyomozócsoportja azonnal a helyszínre vonult, s megállapították, hogy a lopás hajnali 4 és 5 óra között történt. Ismeretlen személy leszerelte az épület faláról a bankautomatát, amelyben 5 900 hrivnya készpénz volt. A pénzt kivette, majd az üres terminált a mezőn eldobta, s ismeretlen irányba elmenekült. A rendőrök megállapították, hogy a bűncselekményt a szomszédos Körtvélyes (Hrusevo) falu egy 29 éves lakosa követhette el, aki korábban bűncselekményekben való részvétele miatt a rendőrök megfigyelése alá került.

Az elkövetőt felkutatták és elfogták. A terminálból ellopott készpénzt elvették tőle. Emellett a rendőrök az autója átvizsgálása során egy gránátot találtak, amelyet lefoglaltak és szakértői vizsgálatra küldtek. A férfit ideiglenes fogdába helyezték. Az általa elkövetett bűncselekmények alapján a nyomozók hadiállapot idején elkövetett lopás, valamint lőszer illegális tárolása miatt indítottak büntetőeljárást ellene. Az ügyben tart a nyomozás.

(Facebook/RV)