Felelősségre vonják a Rahón tűzijátékot eregető személyt

2022. december 9., 18:40

December 7-én 21 óra körül a rendőrök Rahón járőrözve pirotechnikai eszközök használatának tényét fedezték fel: ismeretlenek tűzijátékot eregettek.

Mint a város egyik lakója elmondta, a hangos tűzijáték Rahó központi részén szerdán este, 20 óra 30 perc körül okozott rémületet. Annak ellenére, hogy a háború idején betiltották a tűzijátékok használatát, ismeretlenek ilyen szórakozási forma mellett döntöttek az áramszünet miatt sötétségbe borult településen.

A Rahói Járási Rendőrség munkatársai gyorsan megkeresték a szabálysértésben érintett állampolgárt. Azonnal előállították, megállapították a személyazonosságát és dokumentálták a bűncselekmény elkövetésének tényét.

Emellett egy olyan létesítményt is találtak a rendőrök, amely a tilalom ellenére pirotechnikai termékeket árusított. Pirotechnikai termékek előállítási, tárolási, szállítási, forgalmazási és felhasználási rendjének megsértése miatt jegyzőkönyvezték az esetet.

Emlékeztetőül: Ukrajnában tilos a pirotechnikai termékek használata és forgalmazása. Bármilyen tűzijátékról, petárdáról stb. beszélünk – közölték a Kárpátalja Megyei Rendőrség kommunikációs osztályán.

(mukachevo.net/RV)