Ajándékcsomagokkal érkezett Kárpátaljára az MCC Miskolci Szervezete

2022. december 13., 17:26 , 1138. szám

A Mathias Corvinus Collegium (MCC) Miskolci Képzési Központjának munkatársai ajándékokkal megrakott cipősdobozokkal érkeztek Kárpátaljára.

Az MCC minden regionális központjában hagyománnyá vált, hogy az összegyűjtött ajándékokat egy-egy kiválasztott intézmény iskolásai számára adják át. Idén a miskolci szervezet a beregszászi társszervezet közreműködésével a Tiszaújlaki 2. Számú Széchenyi István Középiskolát választotta, ahol több tucat ajándékcsomagot osztott szét a gyerekek között.

„Számunkra az egyik legfontosabb dolog, hogy éreztessük, összetartozunk, és mi, magyarok, együtt vagyunk. Továbbá feltett célunk, hogy ahol csak tudunk, és ahol csak lehet, segítsünk egymásnak” – hangsúlyozta a dr. Madzinné Ortó Ildikó, a miskolci MCC FIT régióvezetője.

Mind a magyarországi, mind a kárpátaljai MCC képzési központjainak munkatársai elmondták, ahogy a családok megajándékozzák egymást karácsony alkalmával, úgy az MCC nagy családja sem feledkezik meg egyik tagjáról sem, és ahová csak lehet eljuttatnak hasonló adományokat segítségképpen.

A csomagok célba juttatását és a kedvezményezett intézmény kiválasztását a Kárpátaljai MCC végezte.

„A világ leghálásabb dolga olyan intézményben dolgozni, ahol nemcsak a gyermekek szellemi fejlődését tartják fontosnak, hanem a szociális érzékenységüket is” – emelte ki Dobsa-Németh Beáta, az MCC Kárpátaljai régiójának vezetője.

A Tiszaújlaki 2. Számú Széchenyi István Középiskola igazgatónője, Szilágyi Jána szívből jövő háláját fejezte ki, hogy az MCC munkatársai idén is az ők intézményét választották mint a tiszaújlaki kistérség egyik legnagyobb magyar nyelven oktató intézményét, és ilyen hatalmas örömet tudtak okozni a gyerekeknek.

Nem ez volt az MCC-sek egyetlen karácsonyi akciója, a kárpátaljai képzési központnál is több jótékonysági programmal készülnek, hogy minél több gyermek arcára varázsoljanak mosolyt ebben a nehéz időszakban is.

            TV21 Ungvár/K. K.