Újabb segélyszállítmány érkezett Kárpátaljára a Katolikus Karitász jóvoltából

2022. december 26., 14:32 , 1140. szám

A magyarországi Katolikus Karitász az orosz invázió kitörése óta folyamatosan segíti a kárpátaljai és Ukrajna különböző régióiban élő rászorulókat. A segélyszervezet ezúttal a kárpátaljai gyermekotthonok lakói számára hozott karácsonyi angyalbatyukat, amelyeket magyarországi gyermekek személyesen készítettek.

Écsi Gábor, a Katolikus Karitász országos főigazgatója elmondta, a meglepetéscsomagok által a szeretet és a gondoskodás érzését is szeretnék átadni a kárpátaljai hátrányos helyzetű gyermekeknek.

„A karácsonyi angyalbatyu akció nagyon népszerű program, ahol gyerekek készítenek karácsonyi ajándékcsomagokat más gyermekeknek. Most a kárpátaljai gyermekeknek hoztunk több száz angyalbatyut, hogy ezzel is szebbé és boldogabbá tegyük számukra az ünnepet” – fogalmazott Écsi Gábor.

A Pest Megyei Civil Közösségi Központ Civil összefogás a kárpátaljai közösségekért! elnevezésű, a nagydobronyi Irgalmas Samaritánus Református Gyermekotthon javára meghirdetett adománygyűjtés során begyűjtött csomagok célba juttatását is a segélyszervezet vállalta magára.

A Katolikus Karitász munkáját nagy mértékben segítik a kárpátaljai karitász szervezetek. Az ötlet, miszerint a bátyúi állami gyermekotthon lakói is kapjanak karácsonyi meglepetéscsomagokat, szintén tőlük származik.

„Folyamatosan tartjuk a kapcsolatot a kárpátaljai karitászszervezetekkel, valamint a Munkácsi Szent Márton Karitásszal is, ennek köszönhetően rendszeresen tudunk eljuttatni adományokat és különböző csomagokat óvodákba, iskolákba és gyermekotthonokba egyaránt” – mondta Zagyva Richárd, a magyarországi Katolikus Karitász országos igazgatóhelyettese.

A Katolikus Karitász 2023-ban is folytatja humanitárius tevékenységét, a kárpátaljai és a hágón túl élő rászorulók támogatását.

TV21 Ungvár\K. K.