Legyél te is az MCC Középiskolás Programjának tagja!

2023. január 13., 13:15 , 1142. szám

Megújult erővel folytatódik idén a Mathias Corvinus Collegium (MCC) Középiskolás Programja (KP) Kárpátalján.

A KP Magyarországon – és most már a határon túl, így többek között Kárpátalján is – egyedülálló módon ingyenes online társadalomtudományi képzést kínál olyan 9–12. évfolyamos, motivált fiatalok számára, akik az átlagnál olvasottabbak, tájékozottabbak szeretnének lenni, és érdeklődnek a XX. és a XXI. század legfontosabb társadalmi, gazdasági, közéleti eseményei iránt.

Az MCC 2002-ben indult Középiskolás Programja Kárpát-medence-szerte kínál távoktatáson és szombati foglalkozásokon alapuló ingyenes képzést a középiskolás korosztály számára. A program célja, hogy a középiskolai tananyagot kiegészítve segítse a pályaválasztást, felkészítse a diákokat a sikeres továbbtanulásra, és kezdő támogatást nyújtson egy hosszabb távú karrierút tervezéséhez is. A képzési tematika összeállításakor azokra a témakörökre és készségekre helyezzük a hangsúlyt, amelyek a középiskolai oktatás kereteibe kevésbé férnek bele, de az egyetemi kurzusoknak már részét képezhetik. Az oktatás mellett a középiskolások számára téli és nyári táborokat, tanulmányi kirándulásokat szervezünk, ahol a diákok az MCC közösségéhez csatlakozhatnak.

A Középiskolás Programban jelenleg több mint 3 800 tanuló vesz részt, magyarországi és külhoni központjaink számának növelését követően azonban már 4 000 tanulót tervezünk bevonni a programba.

Csatlakozz te is, legyél tagja a KP-s közösségnek, programoknak, utazásoknak, élményeknek!

Miért szeretik diákjaink a Középiskolás Programot? Mit jelent számukra KP-snak lenni? Olvasd el gondolataikat, és jelentkezz a programba az MCC KP oldalán!

Jelentkezni a következő online felületen lehet: https://moodle.­mcc.hu/jelentkezes/             

SD