Idén is részt vett az Educatio Nemzetközi Szakkiállításon a Rákóczi-főiskola

2023. január 18., 11:49 , 1142. szám

A II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola (II. RF KMF) kilenc fős csapattal képviseltette magát a Hungexpon Budapesten a 23. Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállításon, mely január 12–14. között került megrendezésre.

A kiállításon magyarországi, határon túli és külföldi felsőoktatási intézmények mutathatták be programjaikat az érdeklődőknek. A résztvevők számtalan előadáson tájékozódhattak a magyar felsőoktatás jövőjéről.

A Rákóczi-főiskola a magyar Kulturális és Innovációs Minisztérium támogatásának köszönhetően második alkalommal vehetett részt a kiállításon. Az alkalom lehetőséget nyújtott arra, hogy a főiskola nemzetközi porondon is bemutathatta sokszínűségét. Standjuknál az intézmény alegységeiről, szakgimnáziumáról, szakképzési centrumairól, kutatóbázisairól és tudományos műhelyeiről is tájékozódhattak az érdeklődők, akik nyereményjátékban is részt vehettek.

A rákóczisokat Hankó Balázs, a magyar Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára is meglátogatta. Örömét fejezte ki aziránt, hogy a Rákóczi-főiskolának a fennálló nehézségek ellenére sikerült elindítani a jelenléti oktatást a 2022/2023-es tanévben.

            (kmf.uz.ua)