Újabb támogatásban részesült a Beregszászi Linner Bertalan Járási Központi Kórház

2023. január 26., 16:07 , 1144. szám

A Beregszászi Szent Anna Karitász magyarországi felajánlásoknak köszönhetően ezúttal kötszereket, fájdalomcsillapító és gyulladásgátló gyógyszereket, egy kórházi betegágyat és egy tolószéket, valamint bébiételeket adott át a Beregszászi Linner Bertalan Járási Központi Kórház baleseti sebészete részére.

„A mostani alkalommal a Beregszászi Szent Anna Karitász orvosi eszközöket, gyógyszerkészítményeket, egy speciális orvosi ágyat és tolószéket, ortopédiai eszközöket, továbbá bébiételeket adott át a Beregszászi Linner Bertalan Járási Központi Kórház részére” – számolt be Harapkó Marianna, a Beregszászi Szent Anna Karitász igazgatója. Mindemellett hangsúlyozta, hogy reményeik szerint ezek az eszközök segítik majd az orvosok munkáját és hasznukra válnak a betegápolásban.

A beregszászi kórház a többi kárpátaljai intézményhez hasonlóan túlterhelt, hiszen nemcsak a környék lakosait, de az ideiglenesen áttelepülteket is el kell látnia, ezért minden támogatás jól jön.

„Óriási jelentősége van ennek a támogatásnak, hiszen mind­ezen eszközök nagy segítséget jelentenek mind a kórház dolgozói, mind a betegei számára” – hangsúlyozta dr. Milyó Péter, a Beregszászi Linner Bertalan Járási Központi Kórház baleseti sebészetének főorvosa, aki szívből jövő köszönetét fejezte ki a Beregszászi Szent Anna Karitász munkatársainak, valamint a magyarországi támogatóknak.

Az átadó alkalmával a Szent Anna Karitász munkatársai kiemelték, hogy a továbbiakban is keresik majd azokat a lehetőségeket, amelyek által tovább tudják támogatni a stratégiailag fontos intézményeket.

TV21 Ungvár/K. K.