Tudnivalók a magyarországi egyetemi felvételi rendszerről

2023. február 1., 08:43

A Momentum Doctorandus (MD) 2013 óta segíti a felvételiző diákokat, és ez idén sincs másként. Az MD Felvételi tájékoztató projektjének elsődleges célja, hogy minél több kárpátaljai magyar, érettségi előtt álló fiatalnak nyújtson segítséget a felvételivel kapcsolatban, és ösztönözze őket a továbbtanulásra.

Céljuk elérése érdekében immár 11 éve állítanak össze felvételi tájékoztatót a kárpátaljai végzősök számára, amely egyrészt összefoglaló információkat nyújt a továbbtanulással kapcsolatos követelményekről, a gyorsan változó vonatkozó jogszabályi háttérről, másrészt áttekinthető formában mutatja be azokat a felsőoktatási intézményeket, amelyekben a kárpátaljai végzős diákok magyar nyelven végezhetik felsőfokú tanulmányaikat. Az online esemény keretén belül bemutatásra kerül a magyarországi felvételi rendszer is, mivel  lehetséges, hogy több diák is szeretné tanulmányait Magyarországon folytatni.

A folyton frissülő felvételi tájékoztatást nyújtó honlapjuk itt érhető el: https://felvetelizz.com/

A fennálló háborús helyzet miatt, sajnos személyesen nem tudnak eljutni az iskolákba, hogy megtartsák a felvételi tájékoztatójukat, ezért online formában szeretnék segíteni a diákokat. A Zoom hívásban elsőként a magyarországi felvételi rendszer kerül bemutatásra, melyről részletesebben Pethő Judit, az Oktatási Hivatal főosztályvezetője, továbbá Fodor Andrea, az Oktatási Hivatal hivatali főtanácsosa beszél az érdeklődő fiatalok számára.

Időpont: 2023. február 2. (csütörtök) 14.00 (k.-e. i. sz.). Online ZOOM platform. Az előadás ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Jelentkezni az alábbi űrlap kitöltésével lehet 2023. február 1. 18 óráig. Jelentkezési űrlap. A belépéshez való link az előadás előtti napon kerül kiküldésre.

SD