Az Ukrposta kicserélte az első egymillió LED-lámpát az EU-program keretében

2023. február 7., 09:20

Az ukránok egy hét alatt kicserélték az első egymillió izzólámpát energiatakarékos LED-lámpákra – jelentette az RBK–Ukrajina az Ukrposta nemzeti postai szolgáltatóra hivatkozva.

A program Ukrajna megyeközpontjaiban és nagyvárosaiban indult, ahová leszállították az első négymillió lámpát.

Az Ukrposta szerint a lámpákat Kijevben, Dnyipróban és Harkivban cserélték a legaktívabban. Egy hét alatt a kijeviek több mint 162 000 lámpát cseréltek ki, a dnyipróiak több mint 88 000-t, a harkiviek 80 000-t és a lembergiek 69 000-t.

„Az általunk látott statisztikákban főként olyanok szerepelnek, akik előzetes regisztráció nélkül érkeztek az Ukrposta kirendeltségeibe. Természetesen a hét folyamán ennél többen jelentkeztek lámpacserére: akik a Gyijában regisztráltak, szerdától kapják a visszaigazolást a cseréről, néhányuknak már sikerült felkeresni a hivatalokat, és van, aki a héten kapja meg a lámpákat” – mondta el Ihor Szmeljanszkij, az Ukrposta vezérigazgatója.

Ezenkívül, amint Szmeljanszkij jelezte, február végéig az Ukrposta mobil irodáinak köszönhetően a lámpáknak az ország legkisebb falvaiba is el kell jutniuk.

A minap az RBK–Ukrajina arról számolt be, hogy február 6-tól, hétfőtől minden járási központban lehet majd lámpát cserélni az Ukrposta hivatalaiban.

(rbc.ua/Kárpátalja)