Podoljak: A nyugati országok nem folytatnak titkos tárgyalásokat Oroszországgal

2023. február 9., 10:50

Nem folynak tárgyalások Ukrajna háta mögött Oroszország és a nyugati országok között – jelentette ki Mihajlo Podoljak, az Elnöki Hivatal vezetőjének tanácsadója a La Repubblicának adott interjújában, amelyet az Elnöki Hivatal weboldala és az Ukrajinszka Pravda idéz.

„Mindkét ország fegyveres erői képesek kommunikálni egymással, akár figyelmeztetéseket is kaphatnak a tömegpusztító fegyverek bevetésének következményeiről. De Oroszország és a nyugati országok között Ukrajnával kapcsolatos tárgyalások nem zajlanak. Partnereink ragaszkodnak a »Semmit Ukrajnáról Ukrajna nélkül« elvhez. Egyik fél sem lesz képes biztosítani a megállapodások végrehajtását az ukrán nép támogatása nélkül” – jelentette ki az olasz lapnak Podoljak.

Az Ukrajinszka Pravda emlékeztet, Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter október 23-án Sébastien Lecornu francia védelmi miniszterrel folytatott telefonbeszélgetésében kijelentette, hogy Ukrajna állítólag provokációkat készít elő „piszkos bomba” bevetésével.

A továbbiakban Sojgu és Valerij Geraszimov orosz vezérkari főnök intenzív telefonbeszélgetéseket folytattak nyugati kollégáikkal az állítólag eltervezett „ukrajnai provokációról”.

(pravda.com.ua/Kárpátalja)