Budapesten gyűlnek össze a Kárpát-medence egyetemistái

2023. február 19., 14:09

2023. március 2‒4. között Budapesten rendezi meg az ELTE sportegyesülete, a BEAC és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem a 14. Kárpát-medencei Egyetemek Kupáját. A Ferencvárosi Torna Club sportszakmai támogatásával zajló multisport tornán 8 sportágban 3 napon keresztül közel 1 500 egyetemista sportol együtt. Az esemény bekerült a 2022-es év három legjobb szabadidősport-rendezvénye közé, és végül a 3. helyen végzett az Év sportolója gálán.

A „Sport határok nélkül!” mottóval zajló KEK lehetőséget ad arra, hogy a Kárpát-medencében tanuló felsőoktatási hallgatók a sporton keresztül élő kapcsolatot építhessenek ki egymással.

„Tizennegyedik alkalommal várjuk egész Kárpát-medencéből a magyar diákokat, egyetemi hallgatókat Budapesten az NKE és az ELTE kampuszain. Ha március, akkor KEK. Minden évben egy biztos pont vagyunk a sportnaptárakban: szokásos sportágak, jótékonyság, Budapest legklasszabb futóversenye. 

És amire külön büszkék vagyunk, hogy 2022-ben a 3. legjobb szabadidősport-esemény lettünk. Ez természetesen nem jöhetett volna össze a kitartó támogatóink nélkül, akik közül szeretném kiemelni a Ferencvárosi Torna Clubot, társszervezőinket, az NKE-t és az ELTE-t, a szövetségek közül az MLSZ-t, MEFS-et, MKOSZ-t, BRSZ-t, sportszergyártók közül a Decathlont és a Jomát.”

Simon Gábor,
a BEAC igazgatója, a KEK alapítója

 

 

III. KEK Run

A határokon is átívelő multisportrendezvény idén harmadik alkalommal ad helyet Budapest egyik legújabb jótékonysági futóversenyének az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. támogatásának köszönhetően. A KEK Run 2023 elnevezésű eseményre március 4-én kerül sor a Ludovika Campuson.

További információ a III. KEK Run futóversenyről itt.

Jótékonysági program

Az egyes tornák minden évben jótékonysági programokkal egészülnek ki. A közös, nemes cél érdekében idén is összefognak a résztvevő csapatokkal, támogatókkal, és a leginkább rászoruló, nehéz körülmények között élő kárpátaljai gyermekeket segítik. 2023-ban a Karácsfalvai Sztojka Sándor Görögkatolikus Líceum magyar diákjai számára gyűjt adományokat a KEK szervezői csapata. Részletek a gyűjtésről.

Védnökök

A KEK fővédnöke dr. Kövér László, az Országgyűlés elnöke, míg védnökei dr. Schmidt Ádám, sportért felelős államtitkár, Pánczél Károly, az Országgyűlés Nemzeti összetartozás bizottságának elnöke, prof. dr. Borhy László, az ELTE rektora, dr. Scheuer Gyula, az ELTE kancellárja, dr. Deli Gergely, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem rektora, valamint Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke

Támogatók

A XIV. KEK támogatói az Országgyűlés Hivatala, az MVM Paksi Atomerőmű Zrt., az OTP Bank Nyrt., a MEFS, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem, az Eötvös Loránd Tudományegyetem, a Ferencvárosi Torna Club, a Communitas Alapítvány, az MLSZ Budapesti Igazgatósága, a Budapesti Röplabda Szövetség, a Magyar Sakkszövetség, a Magyar Darts Szövetség, a Rákóczi Szövetség, az Újbuda Sportjáért Nonprofit Kft., a HÖOK, a Joma, az ELTE HÖK, a VIWA Vitaminwater, a Manna ABC, a Csíki Csipsz, a Mayer Pincészet, a Decathlon és az ELTE Online.

KEK Facebook event

KEK Run Facebook event

forrás: https://kekbudapest.hu/2023/01/26/elindult-a-nevezes-a-2023-as-kek-re/