Kárpátaljai termékek boltja Beregszászban

Júliusban nyílt meg a Kárpátikum

2023. február 20., 11:34 , 1146. szám

A Kárpátaljai Magyar Turisztikai Tanács (KMTT) tavaly nyáron új, frekventáltabb helyre, Beregszászban a Rákóczi tér 6. szám alatti üzlethelyiségbe (a katolikus templom mellé) költöztette a Turisztikai Információs Irodáját, amely a városba érkező turisták számára nyújt segítséget Beregszász és térsége felfedezésében. Az információs iroda egyben bolt is, melyet Kárpátikum – helyi termékek boltjának neveztek el.

Mester András, a KMTT elnöke az üzlet kapcsán elmondta: „A jelenlegi háborús helyzet ellenére is fontosnak tartottuk, hogy legyen egy olyan információs pont Beregszászban, ahol a helyi turizmussal kapcsolatosan informálják a városunkba érkezőket. A korábbi információs szolgáltatás mellett talán még fontosabb, hogy a hozzánk látogatóknak legyen lehetőségük hozzájutni helyi termelők által előállított termékekhez. A Kárpátikum – helyi termékek boltjában kárpátaljai termelők, kézművesek termékeit lehet megvásárolni.”

Az üzlet hétköznapokon, közép-európai idő szerint 8 és 16 óra között várja a vásárlókat.

Homoki Szilvia üzletvezető tudósítónknak elmondta: „Sokan nem is tudják, hogy mennyi, egyedi ajándéknak alkalmas, értékes tárgyat tudnak előállítani a vidékünkön élő kézművesek, ügyes kezű asszonyok és kistermelők. Kaphatók nálunk többek között beregi szőttesek, hímzett, varrott terítők, Szidor Éva és Kurmai Irén hímzései, gyékények, fonott kosarak, csuhéból, szalmából font ajándékok, helyi kerámiák, fafaragványok, festmények és különféle levendulatermékek. A környékbeli kistermelők termékei közül kiemelném a házi tésztákat, lekvárokat, napraforgóolajokat és mézeket. Ezenfelül a turisztikai irodában már megszokott, hagyományos termékeket is megtalálhatják boltunkban. Több nyelven kínálunk városunkat és vidékünket bemutató turisztikai könyveket és más kiadványokat, térképeket, továbbá Beregszászról emlékbe hazavihető gravírozott termékeket és hűtőmágneseket is kínálunk a hozzánk betérőknek” – sorolja a kínált termékeket az üzletvezető. Homoki Szilvia megjegyezte, hogy ajándéktárgyakat sok helyen lehet venni a városban, de a helyi termékek boltjában kimondottan helyi, egyedi termékeket kínálnak. Amennyiben valaki még inkább egyedi ajándékot szeretne készíttetni, neki tudnak helyi kézműveseket, mesterembereket ajánlani.

A bolt valóban egyedi Beregszászban, a turisták mellett azoknak ajánljuk, akik vendégeik, barátaik számára igazi kárpátaljai terméket szeretnének emlékbe ajándékozni.

Az üzletben várják újabb helyi kézművesek, kistermelők és mindazok jelentkezését a +380 964764858-as mobilszámon, akik az üzlet profiljába illő termékeiket szeretnék értékesíteni.          

dózsa