Lezárultak a matematika tehetséggondozó és versenyfelkészítő hétvégék

2023. február 20., 16:26 , 1147. szám

A növendékek pallérozása rendkívül fontos, hogy olyan nemzedék nevelkedjen, amelyik meg tudja állni a helyét az élet bármely területén – vallják a „GENIUS” Jótékonysági Alapítvány („GENIUS” JA) munkatársai.

A „GENIUS” JA szervezésében immáron nyolcadik alkalommal kerültek megrendezésre a matematika tehetséggondozó és versenyfelkészítő hétvégék. A foglalkozások célja a 8–17 éves, matematika iránt elkötelezett fiatalok megyei, országos és nemzetközi matematikaversenyekre való felkészítése, valamint matematikai ismereteik bővítése és elmélyítése.

A képzésre a 2021/2022-es tanévben a Kárpátaljai Magyar Pedagógusszövetség (KMPSZ) által megvalósított Terebesi Viktor Emlékverseny (5–6. osztályban tanulók) és a Geőcze Zoárd Matematikaverseny (7–11. osztályban tanulók számára) első tíz helyezettjei kaptak névre szóló meghívót, összesen 56 tanuló. A meghívottakból 49 gyerek vett részt a foglalkozásokon Kárpátalja tizenhat oktatási intézményéből.

A tehetséggondozó program első hétvégéje 2023. január 20–22. között valósult meg jelenléti formában a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola Szakgimnáziumának bázisán. A második tehetséggondozó hétvégét 2023. február 3–5. között tartották meg. A versenyfelkészítő harmadik s egyben záró alkalmára pedig 2023. február 17–19. került sor, szintén a II. RF KMF Szakgimnáziumában. Az ifjú tehetségekkel a hétvégék folyamán összesen 15 szakképzett pedagógus foglalkozott.

A versenyfelkészítő és tehetséggondozó hétvégék programfelelőse, ötletgazdája Kulin Judit, az Ungvári 10. Sz. Dayka Gábor Középiskola igazgatója, az Ungvári Tehetségpont koordinátora, a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola Matematika és Informatika Tanszékének oktatója.

A versenyfelkészítő hétvégék megvalósulását Magyarország Kormánya, a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatta.  

genius-ja.uz.ua/K. K.