Ismét élelmiszercsomagokat osztott a Beregszászi Járási Máltai Szeretetszolgálat

2023. február 22., 17:09 , 1148. szám

Zökkenőmentesen zajlik az élelmiszercsomagok kiosztása a Beregszászi kistérségben azok számára, akik rendelkeznek az önkormányzat által kibocsátott szociális kártyával. A Beregszászi Járási Máltai Szeretetszolgálat (BJMSZ) már több körben osztott egységcsomagokat a kistérség számos településén, most pedig a kígyósi kártyatulajdonosoknak adtak át egységcsomagokat, igaz, a készlethiány miatt limitált számban.

A szeretetszolgálat munkatársai nem először jártak Kígyóson. Az ott élők már nagyon várták, hogy átvehessék csomagjaikat, hiszen azok nagy segítséget jelentenek, főleg az egyedül élő nyugdíjasok számára.

„Korlátozottak a lehetőségeink, ezért most minden szociális kártyára csak egy, az eddigieknél nagyobb, előre összeállított egységcsomagot tudtunk kiosztani” – számolt be Hnatik Tünde, a BJMSZ koordinátora.

A máltaisok munkáját ezúttal is több önkéntes segítette, akik nélkül elképzelhetetlen lenne az a munka, amelyet lassan egy éve, a háború kitörése óta végeznek. A csomagok elkészítése, pakolása, rendszerezése és kiosztása komoly háttérmunkát igényel. Ehhez pedig állandó emberi erőforrásra van szüksége a szervezetnek.

A közel egy éve tartó háború ideje alatt a világ számos tájáról érkeztek önkéntesek a szervezethez. És csak a segíteni vágyók lelkesedésének köszönhetően – vannak olyanok, akik már hetedik alkalommal térnek vissza Kárpátaljára – képes ellátni a BJMSZ karitatív munkáját.

A Beregszászi Járási Máltai Szeretetszolgálatnál gondolnak a belső-ukrajnai rászorulókra is, ezért szinte hetente indítanak szállítmányokat különböző településekre. Igaz, az elhúzódó háború okán megcsappant a nyugati adományozó kedv, a szervezet mégis rendszeresen tud segélyszállítmányt indítani mind belső-ukrajnai településekre, mind az aktív háborús zónába.

A tervek szerint, amennyiben lesz rá kapacitásuk, a szeretetszolgálat munkatársai a későbbiek során újabb segélycsomagokat fognak szétosztani a rászorulók között mind a Beregszászi kistérségben, mind pedig a belső-ukrajnai fogadópontjaikon.

TV21 Ungvár/K. K.