Drogtartalmú növények termesztésére szolgáló minilaboratórium Börvingesen

2023. március 1., 12:27

A rendfenntartók bíróság által jóváhagyott házkutatást tartottak az ungvári járási Börvinges (Barvinok) község lakosánál. Az utóbbi az egyik kábítószer-bűnözéssel kapcsolatos büntetőeljárásban gyanúsított.

A nyomozás során a rendőrök a ház egyik helyiségében egy otthoni mini droglaboratóriumot fedeztek fel, amely termesztőboksszal, világításra és fűtésre szolgáló lámpákkal, vízellátó rendszerrel, szellőztetővel és egyéb marihuánatermesztéshez használt eszközökkel volt felszerelve. A rendfenntartók ezenkívül a gyanúsítottnál csaknem egy kilogramm növényi eredetű, marihuána kábítószert, 10 bokor kendert, kábítószer-használatra alkalmas eszközöket, digitális mérleget és száz drogcsomagolásra szánt cipzáras zacskót találtak.

Minden tárgyi bizonyítékot lefoglaltak, és szakértői vizsgálatra küldik. E tény alapján büntetőeljárás indult kábítószer, pszichotrop anyag vagy analógjaik értékesítési cél nélküli illegális előállítása, megszerzése, tárolása, szállítása vagy továbbítása miatt. Az ügyben folytatják a szükséges intézkedéseket a kábítószer-tartalmú növények termesztése végső céljának és az elkövető kábítószer-értékesítésben való feltételezett részvételének megállapítása érdekében.

(pmg.ua/RV)