Két hónap múlva Kisvárdán lesz az ukrán–északmacedón vb-selejtező

Kézilabda

2023. március 1., 08:30 , 1148. szám

Szijjártó Péter magyar külgazdasági és külügyminiszter Facebook-oldalán számolt be róla, hogy ezúttal az ukrán női kézilabda-válogatottnak igyekeznek segítő kezet nyújtani, hogy az ukránok megrendezhessék az Észak-Macedóniával esedékes világbajnoki selejtező visszavágóját.

Mint Szijjártó Péter elmondta, néhány héttel ezelőtt levelet kapott az Ukrán Kézilabda-szövetség elnökétől, Andrij Melniktől, melyben a sportvezető segítséget kért, hogy az ukrajnai biztonsági körülményekre tekintettel április 11-én Kisvárdán rendezhessék meg az Ukrajna–Észak-Macedónia női kézilabda-világbajnoki selejtező mérkőzés visszavágóját.

A két csapat első mérkőzésére április 8-án Szkopjéban kerül sor.

Sikerült egyeztetni Kocsis Mátéval, a Magyar Kézilabda-szövetség vezetőjével, Seszták Miklós parlamenti képviselő pedig abban segédkezett, hogy a kisvárdai helyszín megfeleljen a mérkőzés lebonyolításához.

S miután a nemzetközi szövetség és az északmacedón szövetség is beleegyezett a világbajnoki selejtező Kisvárdán történő megrendezésébe, véglegessé vált, hogy a mérkőzés helyszíne a női NB I.-ben jelenleg 11. helyen álló Kisvárda Master Good SE csarnoka lesz.

Döntés született arról is, hogy a mérkőzés szervezésével, a csapatok elszállásolásával és ellátásával járó költségeket a magyar kormány vállalja.

Az ukrán válogatott február 27-től Ungváron edzőtáborozik, majd március 3-án és 4-én Romániával játszik két idegenbeli felkészülési mérkőzést.

Az ukrán válogatottat irányító Vitalij Andronov szövetségi kapitány különböző okok miatt jó néhány kulcsjátékosára sem számíthat, így nélkülöznie kell majd a Szombathelyen védő Balog Juditot is, aki sérülés végett nem lehet ott a válogatottban.

     (tamási)