Elhunyt Répás Zsuzsanna

2023. március 2., 18:59 , 1149. szám

Megrendüléssel értesültünk arról, hogy ötvenhét éves korában elhunyt Répás Zsuzsanna, a Nemzetpolitikai Államtitkárság első, 2010–2014 közötti vezetője, aki az államtitkárság létrejöttének legelső éveiben – majd azt követően is éveken át – elkötelezetten szolgálta munkájával az összmagyarság ügyét, a külhoni magyarság és az anyaország közötti kapcsolatok erősítését.

Répás Zsuzsanna Budapesten született 1966-ban. A Budapesti Műszaki Egyetemen szerzett vegyészmérnöki diplomát, majd több éven át középiskolai tanárként tanított.

1998–2002 között, az első Fidesz-kormány idején a Külügyminisztérium politikai főtanácsadójaként Németh Zsolt államtitkár mellett dolgozott.

Répás Zsuzsanna 2002 és 2010 között a Külügyi Kabinet munkatársa, nemzetpolitikai kabinettitkár volt, a második Orbán-kormány idején pedig a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkára.

A Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség Elnöksége az egész kárpátaljai magyar nemzetrész nevében őszinte részvétét fejezi ki az elhunyt családjának. Emlékét szívünkben megőrizzük.