Korszerű vérelemző készüléket kapott a megyei kardiológiai és szívsebészeti központ

2023. március 8., 18:08

Az egészségügyi intézmény speciális felszerelését az IOSS-Ukrajna jótékonysági alapítvány vásárolta. Az eszközt Petro Dobromilszkij, a Kárpátaljai Megyei Katonai Közigazgatási Hivatal helyettes vezetője és Dmitro Makszimenko, a JA vezetője adta át az intézménynek.

„A háború miatt jelentősen megnőtt a megye lakossága, emiatt megszaporodtak az orvosi segítséget igénylők. Az új elemzővel sokkal több laboratóriumi vizsgálatot lehet majd rövid időn belül elvégezni” – hangsúlyozta.

Elmondása szerint a berendezés javítja a laboratórium munkáját, lehetővé teszi a biokémiai vérelemzés gyors és minőségi elvégzését, valamint időt takarít meg, ami nagyon fontos a betegek számára.

Jelenleg sokan fordulnak az egészségügyi intézmény poliklinikai osztályához – mondta Roman-Osztap Szoszkida, a Kárpátaljai Megyei Kardiológiai és Szívsebészeti Klinikai Központ igazgatója. Naponta megközelítőleg 800 laboratóriumi vizsgálatot végeznek itt, amelyek az új analizátornak köszönhetően mindössze 2 óra alatt elvégezhetők.

A megye helyettes vezetője felhívta a figyelmet az ilyen jellegű segítségnyújtás fontosságára a központ számára, és köszönetet mondott az IOSS-Ukraine jótékonysági szervezet csapatának, különösen Dmitro Makszimenkónak a nagyon szükséges támogatásért.

(prozahid.com/RV)