Tisztújító közgyűlések a KMKSZ-alapszervezetekben

2023. március 8., 09:32 , 1149. szám

A Beregszászi járás nyolc KMKSZ-alapszervezetében tartottak tisztújító közgyűlést az elmúlt hétvégén. Asztélyban, Bátyúban, Nagybakosban, Mezőkaszonyban, Rafajnaújfaluban, Borzsován, Makkosjánosiban és Benében is szép számban összegyűlt a tagság, a közgyűléseken a soron következő tisztújítás mellett aktuális és helyi ügyeket is megvitattak.

A tagok Bátyúban újraválasztották Bimba Csilla, Nagybakosban Szanyi János, Mezőkaszonyban Szimcsera Szilvia, Borzsován Seder Ilona, Benében Molnár László, Asztélyban pedig Nagy Anna korábbi alapszervezeti elnököket. Makkosjánosiban Jenei Viktória tanárnőt, lapunk munkatársát, Beregújfaluban pedig Hegedűs András tanár urat választották a helyi KMKSZ-alapszervezet új elnökévé.

Az alapszervezetek elnökei a KMKSZ tevékenységéről, a lakosság helyi problémáiról és az adott kistérségek sikereiről és gondjairól számoltak be.

Mind a nyolc közgyűlésen jelen volt Sin József, a KMKSZ Beregszászi Középszintű Szervezetének elnöke, aki az aktuális politikai helyzetről, az anyaországi támogatásokról és a KMKSZ terveiről tájékoztatta a közgyűléseken megjelenteket, valamint válaszolt a feltett kérdésekre.

bzs