A parlament a katonai kiadások növelését tervezi

2023. március 13., 09:28

A Legfelső Tanács több mint 500 milliárd hrivnyával szándékozik növelni a katonai kiadásokat – jelentette az UNIAN hírügynökség Jaroszlav Zseleznyak parlamenti képviselőre, a pénzügyi, adó- és vámpolitikai bizottság első alelnökére hivatkozva.

A képviselő jelezte, hogy ismét módosítani szándékoznak a 2023-as büdzsét. A tervek szerint még ebben a hónapban elfogadják az állami költségvetésről szóló törvény módosítását.

„Több mint félbillió hrivnyával nőnek a katonai kiadások. Igen, ez nem tévedés, 500+ milliárd hrivnya növekedés” – közölte Zseleznyak.

Az UNIAN emlékeztet, korábban Denisz Smihal ukrán miniszterelnök kijelentette, hogy idén a kormány fő feladata az ukrán hadsereg fejlesztése.

Februárban a Legfelső Tanács jóváhagyta a 2023-as állami költségvetés első módosítását, 5,5 milliárd hrivnyával növelve a kiadásokat.

Ezenkívül Volodimir Zelenszkij elnök szerint márciusban a kormány előkészíti az állami költségvetés módosításait, amelyekre a közösségeknek van szükségük a költségvetési stabilitáshoz.

(unian.ua/Kárpátalja)