Játszóház a Karácsfalvai Sztojka Sándor Görögkatolikus Líceumban

2023. március 20., 13:28 , 1151. szám

Játszóházi programot szervezett március 16-án a Beregszászi Járási Máltai Szeretetszolgálat a Karácsfalvai Sztojka Sándor Görögkatolikus Líceumban. A foglalkozáson 5. és 6. osztályos diákok vettek részt.

Az alkalmon mozgásos és kézműves-foglalkozást tartottak a gyerekeknek. A mozgásos programon csapatjátékokat szerveztek, ahol a gyerekek ügyességi vetélkedőkön versenyeztek. Délutánon a mozgáskorlátozottak világába is betekintést nyerhettek a gyerekek, rövid időre megtapasztalhatták, milyen az élet kerekesszékhez kötve.

A kézműves-foglalkozáson színes virágfüzérek készültek.

A program célja a gyermekek finommotorikájának, ügyességének, térérzékelésének és egyensúlyérzetének fejlesztése. Ezen felül cél feloldani a gyermekekben a háborús helyzet miatt felgyülemlett stresszt.

A mozgó játszóházat a Beregszászi, a Lembergi és az Ivano-frankivszki Járási Máltai Szeretetszolgálat valósítja meg. A projekt együttműködő partnerei a Malteser International, a Malteser in Deutschland, a Malteser Austria, a Johanniter International Assistance, a Johanniter Orders in Germany, a Johanniter-Unfall-Hilfe e.V., a Johanniter Nederland, a Johanniterhjälpen Sverige, a Swiss Johanniter Relief Service, a St John International és az Aktion Deutschland Hilft.        

BJSZ