MunKalandon Matl Péter szobrászművésszel Beregszentmiklóson

Olvasói levél

2023. március 25., 10:32 , 1152. szám

A Kárpátaljai Magyar Nagycsaládosok Egyesülete (KMNE) minden évben szervez MunKaland járatokat. Ezeken az alkalmakon a családoknak, főként a gyerekeknek lehetőségük nyílik betekintést nyerni egy-egy szakma, hivatás rejtelmeibe. Olyan szemszögből láthatják a munkafolyamatokat, amelyekre a mindennapokban nem adódik lehetőség. Nagyon érdekes és izgalmas helyszíneken vehettünk már részt korábban is ezeken a programokon. Ilyen volt a legutóbbi is, március 18-án.

A Beregszentmiklóson működő szoborparkba látogathattunk el, 25 fő részvételével. Az ott dolgozó Matl Péter szobrászművész tartott színes bemutatót számunkra. A program megvalósulását a magyar kormány támogatta. Az alábbiakban olvasható az egyik résztvevő, Sipos Eszter beszámolója:

„Március 18-án lehetőségem volt részt venni az első MunKalandon a Kárpátaljai Magyar Nagycsaládosok Egyesülete szervezésében. A Beregszentmiklósi Szoborparkba és Alkotóházba látogattunk el családommal. A résztvevőket Matl Péter szobrászművész vezette körbe, majd mutatta be a helyszínt a lelkes gyerekek, valamint felnőttek számára.

Jómagam különösen élveztem ezt a programot, mivel személyes kapcsolatom van a szobrászattal. Egyetemi tanulmányaimat Egerben végzem képzőművész szakon, ahol hasonló módszerek alapján építünk szobrokat. Felemelő volt látni ezt a kezdeményezést Kárpátalján, szívesen részt vennék a Pro Arte – Munkács civil szervezet által szervezett további programokon. Húgaim is szeretnek alkotni, itt lehetőségünk volt együtt kiélni művészi hajlamunkat különböző korosztályok társaságában. Reménykedem további hasonló programokban, családommal szívesen veszünk részt ezekben az alkotó tevékenységekben.

Köszönjük szépen a KMNE szervezésének ezt a lehetőséget, és Matl Péternek a szívélyes fogadtatást!”