Spanyol önkéntesek hoztak humanitárius segélyt a megyei gyermekotthonban élő csöppségeknek

2023. március 27., 09:56

A humanitárius segélyt a spanyol Chinchilla városból hozta Pedro Lopez, Maria Spino, Adriana Popovics, Dmitro Laver.

Öt tonna rakományt: élelmiszereket (1 300 liter tejet, tésztaféléket, koktélokat stb.), gyümölcsöt, zöldséget, édességeket, higiéniai termékeket adtak át a jótevők a szolyvai árvaháznak.

Az árvaház igazgatója, Volodimir Bejres elmondta, hogy egy hete humanitárius küldetéssel érkeztek jótevők az intézménybe, és megbeszélték az intézmény aktuális igényeit. A mecénások azt tervezték, hogy különféle élelmiszereket vásárolnak és hoznak a kicsiknek. Dmitro Laver a spanyol rádióban beszélt az otthonban élő gyerekekről és a kis menekültekről, majd néhány óra elteltével a spanyolok már vitték adományaikat a buszhoz.

Az önkéntesek Szolyván megtekintették a létesítményt, meglátogatták a gyerekeket, beszélgettek, játszottak velük és finomságokkal kedveskedtek nekik. Jurij Pokorba, a megyei tanács képviselője is segítséget nyújtott a jótevők és az intézmény közötti logisztika biztosításában.

A megyei tanács képviselőivel és az intézmény dolgozóival közösen megvitatták az intézmény munkájának hatékonyságát javító, jövőre vonatkozó terveket. Volodimir Bejres igazgató beszélt az intézmény korszerűsítésének terveiről, hogy megteremtsék a feltételeket a gyermekek orvosi rehabilitációjához. Megismertette a vendégeket az intézmény munkájával, Antonina Honcsaruk, a gyermekotthon nevelője pedig az interaktív szobák gyakorlati felhasználásáról mesélt. A látottak után a spanyol vendégek kellemes meglepetésben részesültek, és köszönetet mondtak az árvaház minden dolgozójának a gyerekekhez való csodálatos hozzáállásért és a jó szívükért.

Jelenleg 84 gyermeket nevelnek a Szolyvai gyermekotthonban, ebből 27 gyereket Kijev megyéből evakuáltak.

(Facebook/RV)