Beregszászban járt az MCC Vitaakadémia

Olvasói levél

2023. április 4., 16:28 , 1153. szám

KP-s (Középiskolás Program – a szerk.) diákként sok színes programban vehettem már részt, s nem volt ez másképp az április elsején megrendezett KP-szombattal sem. A havonta megrendezett esemény során ez alkalommal az MCC Vitaakadémiája látogathatott el beregszászi központunkba. A Vitakultúra képzés első alkalmán három tapasztalt vitavezető érkezett hozzánk Barbarics Péter, Szabó Anna és Kovács Flóra személyében.

A program reggel 10 órakor vette kezdetét a helyszínre érkezéssel és gyors regisztrációs folyamatokkal. A köszöntőt és tájékoztatót követően széles körű vitakultúra-bemutatót tartott Barbarics Péter egy igazán szórakoztató és elgondolkodtató játékkal az elején, majd az érvelés fogalmát, technikáit, a viták típusait Szabó Anna demonstrálta. Tudásra vágyakozó közösségünk az előadások alatt jegyzetet készíthetett, melyet a délutáni programokon gyakorlatban hasznosítani tudtak.

Délután a harmincfős nagy csoportunk három kisebb „vita­klubot” alakított, ahol gyakorlatban is elsajátítottuk a vitázás módszereit, megtapasztalhattuk, milyen a vita résztvevőjének lenni. Olyan tételmondatokat vitathattunk meg, mint például az influenszerek befolyása a diákokra a tanárokkal szemben, valamint egy jó szakma nagyobb értékéről egy felsőfokú diplomával ellentétben.

Összességében egy tartalmas és jövőnket tekintve hasznos alkalomnak lehettünk részesei. Az esemény során megtapasztalt és megszerzett tudást biztosan könnyedén fogjuk tudni alkalmazni az elkövetkezendőkben is.

Józan Annamária
KP-s diák