A Minajnak ismét hátrány volt a hazai pálya

Labdarúgás

2023. április 5., 08:33 , 1153. szám

A 19. fordulót bonyolították le a hét végén az országos élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban, amelyben a Minaj FC ugyan közel volt hozzá, hogy megszerezze idénybeli második hazai győzelmét, de aztán az Inhulec Petrove elleni mérkőzés véghajrájában még a pontszerzés is elúszott a kárpátaljai együttes számára.

Volodimir Saran csapata jól kezdte a találkozót, hiszen egy szöglet utáni helyzetből Jurij Kravcsuk a 21. percben a minajiak számára szerzett vezetést.

Az előny egészen a 84. percig kitartott, ekkor azonban egy előrevágott labdát a menteni igyekvő Melnik a saját kapujába kanalazta. Amikor már mindenki elkönyvelte a pontosztozkodást, Melnik újabb baklövése eldöntötte a találkozót. A 94. perc végén az Inhulec utolsó támadásába a büntetőterületen belül teljesen feleslegesen kézzel kapott a labdába a minaji hátvéd, és a megítélt büntetőt Makszim Kovaljov értékesítette.

A forduló meglepetését a Csornomorec Odessza okozta azzal, hogy értékes döntetlent ért el a listavezető Sahtar Donyeck ellen.

A váratlan lehetőséget ki is használta az üldöző Dnyipro–1, amely a Metaliszt 1925 Harkiv elleni magabiztos győzelemmel a tabellán egypontosra csökkentette a donyeckiekkel szembeni hátrányát.

Eredmények: Minaj FC–Inhulec Petrove 1-2, Csornomorec Odessza–Sahtar Donyeck 2-2, Metaliszt 1925 Harkiv–Dnyipro–1 0-3, Metaliszt Harkiv–Kolosz Kovalivka 0-0, Veresz Rivne–Krivbasz 1-2, Olekszandrija–Vorszkla Poltava 3-0, FK Lviv–Dinamo Kijev 0-2, Zorja Luhanszk–Ruh Lviv 3-0.

A tabellát 43 ponttal vezető Sahtar mögött a Dnyipro–1-nek 42 pontja van, és még a 40 pontjával harmadik Zorja is bejelentkezett a bajnoki címért folytatott csatába.

A Minaj maradt 18 pontos, és maradt ugyan a bennmaradást érő 13. helyen, ám csak egyetlen ponttal előzi meg a már vonal alatti 15. Ruh Lviv gárdáját.

A kárpátaljai együttesre az április 8-án sorra kerülő 20. fordulóban nem vár könnyű feladat, hiszen a 36 pontjával a negyedik helyen álló Dinamo Kijev vendége lesz majd.               

(tamási)