Idén 21 országban lehet NMT-t írni

2023. április 6., 11:34 , 1153. szám

Az ukrán Nemzeti Multidiszciplináris Teszt (NMT) lebonyolítását 21 országban erősítették meg. Emellett Ukrajna Oktatási és Tudományos Minisztériuma (MON) külön is tárgyal néhány külföldi intézménnyel – jelentette a korrespondent.net a miniszteri kabinet sajtószolgálatára hivatkozva.

Az NMT megírására a következő országokban lesz lehetőség: Ausztria, Azerbajdzsán, Bulgária, Nagy-Britannia, Dánia, Észtország, Írország, Spanyolország, Olaszország, Kanada, Lettország, Litvánia, Németország, Lengyelország, Portugália, Románia, USA, Finnország, Franciaország, Csehország és Svédország.

Ezenkívül az ukrán diákok Spanyolországban, Olaszországban, Németországban, Lengyelországban és Csehországban pótvizsga-lehetőségen is részt vehetnek, ha szükséges.

Az április 3-tól május 3-ig tartó jelentkezési időszakban azok a továbbtanulni szándékozók, akik külföldön tervezik megírni a tesztet, kiválaszthatják a listából a megközelítés szempontjából legkényelmesebb települést. Ha a résztvevő számára kényelmesebb helyszín jelenik meg, május 7-ig módosíthatja a regisztrációs adatokat, és kiválaszthatja a lakhelyéhez legközelebb eső települést. Az új helyszíneket az Ukrán Oktatásminőség-értékelési Központ honlapján teszik közzé.

A MON megjegyzi, hogy más országokban korlátozások lesznek érvényben a multidiszciplináris teszt résztvevőinek számát illetően. Kérik a jelentkezőket, hogy ne késlekedjenek, regisztráljanak, amíg van hely.

Az NMT külföldön ugyanúgy zajlik majd, mint Ukrajnában: speciálisan felszerelt ideiglenes vizsgaközpontokban, ahol ukrán nyelvű tanárok dolgoznak a résztvevőkkel.

Emlékeztetünk, hogy az NMT-re június 5. és 23. között, a pótvizsga-lehetőségre július 11. és 24. között kerül sor.

(pszv/korrespondent.net)