XV. Húsvéti Focitorna Guton

2023. április 11., 15:44 , 1154. szám

A KMKSZ Beregszászi Középszintű Szervezete (KMKSZ BKSZ) immár tizenötödik alkalommal szervezte meg a húsvéti hagyományokat felelevenítő kispályás labdarúgótornát. A rendezvénynek idén is a Guti Gimnázium műfüves pályája adott otthont.

Serényen készültek a Guti Gimnázium tanulói a húsvétra, hiszen idén immár tizenötödik alkalommal szervezték meg a húsvéti hagyományokat felelevenítő és hagyományos focitornát magába foglaló rendezvényt.

A szervezők idén sem csak a futball szerelmeseinek kedveskedtek, hiszen a verseny mellett húsvéti verses irodalmi összeállítás, hímestojás-festés, virágzó húsvéti fa díszítése és húsvéti locsolóversverseny volt napirenden.

A rendezvény megnyitóján Tóth Angéla, a Guti Gimnázium igazgatónője köszöntötte a megjelenteket.

A rendezvényt többek között megtisztelte jelenlétével Lokita István, a Beregszászi Járási Katonai Közigazgatási Hivatal alelnöke, Vincze István, a Beregszászi Kistérségi Tanács alpolgármestere, Sin József, a KMKSZ BKSZ elnöke, valamint Peres László, a KMKSZ Guti Alapszervezetének elnöke.

Lokita István köszöntőbeszédében méltatta a helyi kezdeményezést és a szervezők áldozatkész munkáját.

Ezt követően Sin József köszöntötte az egybegyűlteket, aki felszólalásában kiemelte a feltámadásba vetett hit erejét és jelentőségét, valamint a békés ünnepek fontosságát.

A köszöntőket követően kezdetét vehette a megmérettetés, valamint az iskola tanulóinak húsvéti irodalmi összeállítása. Jól ismert hagyományunk, a locsolkodás sem maradhatott el, ahol a fiúk nem sajnálták a vizet a szétfutó lányoktól.

A locsolók versmondó versenyét Demeter Ákos nyerte.

A focitornán négy csapat vett részt ifjúsági és öregfiúk kategóriában. A csapatok között sorshúzással történt a mérkőzések elosztása, majd rövid bemelegítést követően kezdetüket is vették a mérkőzések.

Színvonalas, helyzetekben bővelkedő meccseket láthattak az érdeklődők, egyik csapat sem sajnálta az erőt a győzelemért. Az ifi kategóriában végül Nagygut csapata bizonyult jobbnak, legyőzve ezzel Kisgut csapatát. A győztesnek járó serleget Darcsi Ernő guti csapatkapitány vehette át.

Izgalmasan alakult az öregfiúk csatája is, amely kategóriában végül a Gát–Gut–Beregszász vegyes csapat legyőzte a Kígyós–Nagybereg csapatát, melyet Derceni Béla (Kóku) vezetett.

A legjobb játékosnak járó különdíjat ifi kategóriában Deák Árpád, öregfiúk kategóriában pedig Vincze István vehette át. A focikupa gólkirálya pedig Deák Dezső lett.

A program zárásaként a szervezők bográcsban főtt és tepsiben sült ételekkel vendégelték meg a versenyek résztvevőit és minden jelenlévőt.

K. K.