Újabb 130 ukrán katona szabadult a fogságból

2023. április 19., 08:53 , 1155. szám

Ukrajna húsvétkor újabb fogolycserét hajtott végre. Ezúttal 130 védő szabadult az orosz fogságból – jelentette az RBK–Ukrajina Andrij Jermakra, az ukrán Elnöki Hivatal vezetőjére hivatkozva.

Jermak közlése szerint katonák, határőrök, a Nemzeti Gárda tagjai, tengerészek, az Állami Különleges Közlekedési Szolgálat (DSZSZT) katonái tértek haza. A csere az elmúlt napokban, több szakaszban zajlott.

„Közlegények és őrmesterek, akik Bahmut, Szoledar, Zaporizzsja és Herszon térségében kerültek fogságba” – közölte Jermak a Telegramon.

A Hadifogoly-kezelési Koordinációs Parancsnokság hozzátette, hogy az Ukrán Fegyveres Erők 92 katonája, 20 területvédelmis, 11 nemzeti gárdista, három határőr, valamint a haditengerészet és a DSZSZT két-két képviselője térhetett haza.

A kiszabadított katonák közül 48-at eltűntnek tekintettek. A kiszabadítottak egy része sebesült, számosan zúzódásokat és végtagveszteséget szenvedtek.

„Két testvér is kiszabadult a fogságból, akik Bahmut környékén harcoltak. A hazatért védők közül a legidősebb már betöltötte az 58. életévét, a legfiatalabb pedig 21 éves” – áll az közleményben.

 (hk/rbc.ua)