Beregszásziak a KPrémium programon

Olvasói levél

2023. április 25., 08:45 , 1156. szám

A Középiskolás Program (KP) keretében április 19–20-án került sor a Mathias Corvinus Collegium által szervezett KPrémium – A média mint a negyedik hatalmi ág című szakmai programra.

Az előadások során rengeteg új ismeretre tehettünk szert. Ellátogattunk a Magyar Nemzet című lap szerkesztőségébe, ahol szakemberek osztották meg velünk tapasztalataikat, és bepillantást nyerhettünk a média világába. Szerkesztőségi látogatást tettünk, megismerkedtünk egy napilap munkájával Toót-Holló Tamás, a Mediaworks kulturális divíziója, a Kultúrnemzet vezetőjének közvetítésével. Átfogó betekintést kaphattunk az újságírói szakma rejtelmeibe. A Mandiner folyóirat munkatársa, Constantinovits Milán megosztotta velünk, mi a titka a sikeres újságírónak. A nap hátralévő részében pedig közös filmnézésre került sor.

Csütörtökön a tévé székházába utaztunk el, ahol Selyem Nikoletta szcenikai munkatárs tartott bemutatót a technológia útjáról napjainkig. Kipróbálhattuk a szinkronizálást, interjút készíthettünk. A kétnapos programot egy teszttel zártuk, mely felmérte a szerzett tudásunk szintjét.

Hálásan köszönjük a szervezők munkáját, s hogy mi is részesei lehettünk ennek a fantasztikus programnak.

Barta Cintia és Gécse Barbara,

az MCC Beregszászi Központjának diákjai