Értékes minaji pontszerzés Rivnében

Labdarúgás

2023. április 26., 08:23 , 1156. szám

A hét végén a 22. fordulót bonyolították le az ukrán élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban, és még a lapzártánk utáni időpontra is maradt két mérkőzés: a Dnyipro–1–Ruh Lviv, illetve az Olekszandrija–Inhulec Petrove párharcok. Kijevben döntetlen született a mindenkor rangadónak számító Dinamo–Sahtar Donyeck találkozón, míg a Minaj FC pontot csent a Veresz vendégeként.

A mostani pontvadászatban még a bronzérem megszerzéséért is nagy erőfeszítéseket tevő Dinamo Kijev a listavezető Sahtar Donyecket látta vendégül.

A mérkőzés elején Tarasz Sztepanenko jó 35 méteres lövését alaposan bevédte Nescseret kapus, amivel egészen a 82. percig vezettek a vendégek. Ekkor Olekszandr Andrijevszkij szépségdíjas szabadrúgásgóllal egalizálta az állást, ami egyben a végeredményt is jelentette.

A Minaj FC a Veresz elleni idegenbeli mérkőzésén az 54. percben került hátrányba Andrij Bliznicsenko góljának köszönhetően. Szerencsére nem soká váratott a válasz: a kárpátaljai együttes legeredményesebb gólvágója, Jehor Tverdohlib a 60. percben közelről egyenlített, kialakítván ezzel az 1-1-es végeredményt.

Eredmények: Dinamo Kijev–Sahtar Donyeck 1-1, Veresz Rivne–Minaj FC 1-1, Kolosz Kovalivka–Zorja Luhanszk 0-1, FK Lviv–Metaliszt 1925 Harkiv 0-2, Krivbasz–Csornomorec Odessza 2-3, Vorszk­la Poltava–Metaliszt Harkiv 3-2.

A Sahtar Donyeck 53 ponttal vezeti a tabellát a 46 pontjával második helyre előrelépett Zorja előtt. Igaz, a 3. helyre visszaesett Dnyipro–1 e két csapathoz képest két mérkőzéssel kevesebbet játszott.

Az alsóházban a Minaj FC 22 pontjával a bennmaradás szempontjából biztonságosnak számító 12. helyet foglalja el, és a hét végén sorra kerülő 23. játéknapon nagy lépést tehet a bennmaradás felé, amennyiben az alsóházi rangadón hazai pályán legyőzi az utolsó előtti Metaliszt 1925 Harkiv gárdáját.     

(tamási)