Védőfelszereléseket kapott a Linner-kórház Beregszászban

2023. április 26., 18:35 , 1157. szám

Újabb támogatásokat adott át a Beregszászi Szent Anna Karitász a Beregszászi Linner Bertalan Járási Központi Kórház számára. Ezúttal magyarországi felajánlásoknak köszönhetően orvosi öltözékeket, maszkokat, valamint különböző védőfelszereléseket adtak át az egészségügyi intézménynek.

„A mai napon magyarországi felajánlásoknak köszönhetően a Beregszászi Szent Anna Karitász jóvoltából a Linner-kórházba sikerült eljuttatnunk különböző egészségügyi segédeszközöket, amelyek megkönnyítik a kórház működését” – számolt be Harapkó Marianna, a Beregszászi Szent Anna Karitász igazgatója.

A beregszászi kórház a többi kárpátaljai intézményhez hasonlóan túlterhelt, hiszen nemcsak a környéken élőket, de az ideiglenesen áttelepülteket is el kell látnia, ezért minden támogatásra nagy szükségük van.

„Köszönetünket fejezzük ki minden átadott felszerelésért” – hangsúlyozta Olha Tanenic, a Beregszászi Linner Bertalan Járási Központi Kórház Sürgősségi Elsősegély Osztályának helyettes vezetője.

„A most átadott orvosi eszközöknek, öltözékeknek, maszkoknak és arcvédő pajzsoknak nagy hasznát vesszük intézményünkben, hiszen ezek folyamatosan elhasználódnak és állandóan szükséges az utánpótlásuk, ezért is fontos, hogy legyenek olyan támogatóink, akik segítenek bennünket ezekkel a felszerelésekkel is” – tette hozzá az osztályvezető-helyettes.

Az átadón elhangzott, hogy a Szent Anna Karitász a jövőben is keresi annak lehetőségét, hogy a továbbiakban is tudják támogatni a stratégiailag fontos intézményt, a helyiek és az áttelepültek gyógyítása érdekében.

TV21 Ungvár/K. K.