Sportnap a Rákóczi-főiskola Szakgimnáziumában

2023. május 13., 09:27 , 1159. szám

A II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola (II. RF KMF) Egészségügyi- és Sportcentruma, valamint az intézmény Szakgimnáziuma évente többször is szervez sportnapot, mellyel az egészséges életmódra, valamint a testedzés fontosságára kívánják felhívni a figyelmet. Az eseményre ezúttal május 9-én került sor.

A jelenlévőket Soós Katalin, a Szakgimnázium igazgatója köszöntötte. Kiemelte, hogy az intézmény hagyományosan minden évben megszervezte sportnapját, melyen az iskola tanárai és diákjai közösen tettek egészségükért.

„Az elmúlt évek nehézségei miatt sajnos nem sikerült megszerveznünk a sportnapot, de az idei évben ismét együtt sportolhatunk” – fogalmazott beszédében, emellett hangsúlyozta, hogy az intézmény feltett célja, hogy felhívják a diákok figyelmét az egészséges életmód fontosságára.

A bemelegítésen közel háromszáz diák és tanár vett részt, hogy majd a jó hangulatú egész napos rendezvény a sportpályán a sok-sok játékos elemet is felvonultató stafétaversennyel folytatódjon. A résztvevők egyéni és csapatversenyben, kötélhúzásban és labdajátékokban is összemérhették erejüket. A program délutáni szakaszában a résztvevők focibajnokságon is részt vehettek. A változatos sportprogramok közül mindenki szabadon választhatta ki a neki leginkább megfelelő versenyszámot.

A szabadtéri foglalkozások mellett egyfajta fordított órák is tarkították a programot, ahol a diákok mondhatták el a véleményüket egy-egy témával kapcsolatban.

Ahogy az intézmény tanárai, úgy a fiatalok is várták már a szabadidős napot, hiszen a versenyeken nemcsak saját magukat fejlesztették, de erősíthették a közösségi szálakat is.

A főiskola és a szakgimnázium tanárai mellett a nap programjainak összeállításában nagy szerepet játszott az intézmény diákönkormányzata is.

A program végéhez közeledve a közös szendvicskészítés és azok elfogyasztása a csapatépítés részét képezte.

A nap végén pedig oklevéllel jutalmazták a legjobb teljesítményt nyújtó diákokat és tanárokat.

A Rákóczi-főiskola és a Szakgimnázium a sport és az egészséges életmód népszerűsítése iránti elkötelezettségét jól példázza az is, hogy új létesítményeket is építenek. A hallgatók hamarosan egy tanuszodát is igénybe tudnak majd venni, a tervek szerint már következő tanévben.              

(TV21 Ungvár/K. K.)