Hazai pályán botlott a Dinamo

Labdarúgás

2023. május 17., 09:21 , 1159. szám

Nagy lehetőséget szalasztott el az országos élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban a Dnyipro–1 hét közben, mivel a bajnoki címért csatázó együttes az első fordulóból elmaradt mérkőzésén csak 1-1-es döntetlent ért el az Olekszandrija ellen Ungváron. Mindez azt jelenti, hogy a rivális Sahtar lépéselőnybe került az aranyéremért folytatott párharcban.

A 26. forduló hét végén lejátszott mérkőzésein a legnagyobb meglepetést a kiesés elől eredményesen menekülő Csornomorec Odessza szolgáltatta azzal, hogy 3-2-re nyert a Dinamo Kijev vendégeként a Valerij Lobanovszkij-stadionban. Már két fejes góllal az odesszaiak vezettek, de ezt követően a Mircea Lucescu távollétében Olekszandr Sovkovszkij által irányított Dinamónak sikerült egyenlítenie. A hajrában aztán ismét kihasznált egy védelmi megingást a Csornomorec, és bebiztosította a győzelmét. Így szinte biztosnak látszik, hogy a nagy múltú fővárosi együttes ebben az idényben még a dobogóról is lemarad majd.

Eredmények: Dinamo Kijev–Csornomorec Odessza 2-3, Inhulec Petrove–Sahtar Donyeck 0-2, FK Lviv–Vorszk­la Poltava 0-2, Metaliszt Harkiv–Zorja Luhanszk 0-5, Veresz Rivne–Metaliszt 1925 Harkiv 1-0, Krivbasz–Ruh Lviv 1-0. A Minaj FC–Dnyipro–1, valamint a Kolosz Kovalivka–Olekszandrija találkozókat később rendezik.

Négy fordulóval a bajnokság vége előtt 63 ponttal vezet a Sahtar az 58 pontos, de egy meccsel kevesebbet játszó Dnyipro–1 előtt. Az ugyancsak 58 ponttal harmadik Zorjának nagy hajrával még (v)érmesebb reményei is lehetnek, míg az 50 ponttal negyedik Dinamo nagyon lemaradt a dobogós csapatoktól.

A 26 pontjával 13. Minaj FC egy Dnyipro–1 elleni esetleges bravúrral akár a 10. helyre léphet előre a tabellán. A kárpátaljai együttes a május 20-án sorra kerülő 27. fordulóban a Csornomorec Odessza vendége lesz majd.

(tamási)