A rendszámmal együtt adható át a gépjármű

2023. május 18., 08:13 , 1159. szám

Az ukránoknak megengedték, hogy a forgalmi rendszámmal együtt adják el a gépkocsit – jelentette az obozrevatel.com a miniszteri kabinet határozatára és a Belügyminisztérium tájékoztatására hivatkozva.

Eszerint mostantól az adásvételi szerződés megkötésekor és a járműnek a Belügyminisztérium szolgáltató központjában történő újraregisztrálása esetén lehetőség nyílik a rendszám ingyenes átadására az előző tulajdonostól az újnak.

A portál megjegyzi azonban, hogy vannak kivételek a szabály alól: a meghatározott számkombinációjú és az egyedi rendszámok.

„A meghatározott számkombinációjú rendszámok – a fizetett állami forgalmi rendszámok – csak a költségük megtérítésével adhatók át. Vagyis azon közlekedési eszközök tulajdonosváltás miatti átregisztrálása esetén, amelyekhez hozzá lettek rendelve, amennyiben a vevő kifejezi óhaját, hogy ugyanazokat a fizetős rendszámokat kapja meg, akkor azok költségét meg kell térítenie a Belügyminisztérium szolgáltató központjának” – közölte a tárca.

E tekintetben is van azonban kivétel. Így nem kell ismét fizetni a meghatározott számkombinációjú rendszámokért, ha azokat dokumentumokkal alátámasztottan rokoni, hozzátartozói kapcsolatban álló személyek adják át egymásnak.

(ntk/obozrevatel.com)