Alvó családhoz hatolt be egy rabló Perecsenyben

2023. május 19., 19:36

Május 17-én az éjszaka közepén érkezett bejelentés a rendőrségre egy család kifosztásáról az ungvári járási Perecsenyben. A sértett elmondta, hogy egy ismeretlen személy bement a szobába, ahol két gyerek aludt, értékeket vitt el és elszaladt.

A járőrrendőrség és a helyi nyomozócsoport azonnal a helyszínre vonult. A rendfenntartókat a tulajdonosok és két ijedt gyerek fogadta. Az idősebb, 12 éves lány elmondta: hallotta, hogy valaki belép a szobába, felriadt, és meglátott egy idegent, aki azonnal elkezdte a száját a kezével eltakarni, és kérdezgette, hogy a felnőttek hol tartják a pénzt. Amikor a támadó rájött, hogy a lány nem tud semmit, felkapta a gyerekek mobiltelefonjait és gyorsan elszaladt.

Félelmük ellenére a gyerekek emlékeztek a rabló egyes vonásaira, és elmondták a rendőrségnek. Így a rendőrök kevesebb mint egy óra alatt megtalálta és őrizetbe vette a gyanúsítottat. Az elkövetőről kiderült, hogy egy 24 éves helyi lakos, akit korábban többször is elítéltek, többek között súlyos bűncselekmények miatt. Úgy tudni, csak ez év márciusában, azaz két hónapja szabadult a börtönből, ahol rablótámadás elkövetése miatt töltötte büntetését.

A tárgyi bizonyítékokat – a mobiltelefonokat – lefoglalták, azokat a rendőrség visszaadja a tulajdonosoknak. A gyanúsított ideiglenes fogdába került.

(pmg.ua/RV)