A KMKSZ ISZ esszépályázata a nemzeti összetartozás napja alkalmából

2023. május 20., 13:15 , 1059. szám

A Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség Ifjúsági Szervezete esszépályázatot hirdet a nemzeti összetartozás napja alkalmából.

A pályázatra 15–25 éves kárpátaljai fiatalok munkáit várjuk. Az esszé tematikájának főbb irányvonalát Petőfi Sándor alábbi idézete határozza meg:

„Van-e szebb lánc a világon,

Mint mely minket összefűz?

Bűvös karikába gyüjte

Minket a szent honfitűz.”

A tartalmi és nyelvi szempontból legjobbnak minősített pályázatok díjazásban részesülnek. A díjak egyaránt lehetnek pénzdíjak és értékes tárgyjutalmak. A pályázat benyújtásával a pályázó hozzájárul munkája közléséhez. Közlés előtt a szerkesztők egyeztetnek a kiválasztott szövegek szerzőivel.

A pályázatokat szakértő zsűri bírálja el.

A pályázatok beérkezési határideje: 2023. május 28.

A pályázati anyagot kizárólag elektronikus formában (e-mailban, csatolt fájlban) lehet küldeni (illusztrációt csatolt fényképen érdemes mellékelni). A beérkezett pályázatot e-mailban visszaigazoljuk. E-mail-cím: kmkszisz@gmail.com

A pályamunkák beküldésének feltételei és módja:

• Egy pályázó csak egy esszét küldhet be.

• A munkákat Word és PDF-formátumban várjuk a kmkszisz@gmail.com e-mail-címre, melynek ideális terjedelme: 5–10 ezer leütés (Times New Roman betűtípus, 12-es betűméret, szimpla sorköz).

• A levélbe kérjük feltüntetni a pályázó nevét, életkorát, elérhetőségét, tanintézményét (amennyiben még tanul).

• A pályázók a szövegekben ne használjanak különleges tördelési formákat.

• A pályázat kötelező tartozéka egy adatlap a következő nyilatkozattal és adatokkal.

Nyilatkozat: Alulírott nyilatkozom, hogy a „Van-e szebb lánc a világon,/Mint mely minket összefűz?/Bűvös karikába gyüjte/Minket a szent honfitűz.” c. pályázatra beküldött pályamunkám teljes egészében saját, eredeti, máshol nem közölt alkotás, amelyet a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség Ifjúsági Szervezete részben vagy egészben megjelentethet. (A nyilatkozatot külön alá kell írni.)

A szükséges adatok: a pályamunka címe, a szerző neve, címe, e-mail-címe, aláírása.

Eredményhirdetés: 2023. június 4.