Brüsszelben járt a megyei közigazgatás vezetősége

2023. május 24., 17:08

„Tegnap munkalátogatásom részeként számos fontos megbeszélést tartottam Brüsszelben olyan európai intézmények képviselőivel, amelyek átfogóan támogatják Ukrajnát és elősegítik az EU-tagországok interregionális együttműködését” – olvashatjuk Viktor Mikita, a megyei katonai adminisztráció vezetőjének hivatalos közösségi oldalain.

Kormányzónk találkozott az Európai Építőipari Szövetség (FIEC) vezérigazgatójával, Domenico Campograndéval, akivel megvitatták a kárpátaljai építőipari beruházások bevonásának lehetőségét a modern technológiák alkalmazásával.

Szintén fontos volt az Osztrák Köztársaság nagykövetével és Elizabeth Kornfield Ausztria NATO-nagykövetével, valamint az osztrák Burgenland szövetségi állam brüsszeli irodájának vezetőjével folytatott megbeszélés. A velük folytatott együttműködés példaértékűnek tekinthető az interregionális kezdeményezések megvalósítása szempontjából.

Kárpátalja és Burgenland partnerségi kapcsolatainak köszönhetően a közelmúltban sikerült megállapodásra jutni, és megfelelő szerződéssel biztosítani térségünk képviselőjének tagságát az EU Régiók Bizottságában. Ezt a lehetőséget partnereink adták nekünk, akik kvótájuk szerint Kárpátaljáról választottak képviselőt a brüsszeli képviseleti feladatok ellátására. A döntés segít hatékonyabban dolgozni a Kongresszuson belül.

A megbeszélésen megvitatták Ukrajna területeinek humanitárius aknamentesítésének kérdését is. Ausztria olyan modern aknamentesítési berendezéseket gyárt, amelyekre országunknak szüksége van. „Támogatást és pozitív döntést remélünk ezen erők és eszközök biztosításának lehetőségét illetően” – írta Mikita.

(facebook.com/VV)