Odesszai sikerével szinte biztosan bennmarad a Minaj FC

Labdarúgás

2023. május 24., 08:25 , 1160. szám

Három fordulóval az országos élvonalbeli labdarúgó-bajnokság vége előtt gyakorlatilag bebiztosította bennmaradását a legjobbak között a Minaj FC. A kárpátaljai együttes ezúttal a Csornomorec vendégeként nyert nem kis szerencsével, és immáron hét pontra van a kieső zónától.

Volodimir Saran csapata a mérkőzés túlnyomó részében védekezésre kényszerült, de mindezt – Bandurko kapus vezérletével – hatékonyan tette. A vendégek győztes gólját az idényben először eredményes Mihail Gecsev szerezte a 61. percben, aki egy ellentámadásból jó hetven métert vezette a labdát, majd igen éles szögből szerzett 3 pontot érő találatot.

Az élen álló csapatok közül egyik sem botlott, így az utolsó három játéknap még sok izgalmat tartogat az érmes helyezéseket illetően.

A 27. forduló eredményei: Csornomorec Odessza–Minaj FC 0-1, Dnyipro–1–Kolosz Kovalivka 2-1, Vorszkla Poltava–Krivbasz 1-0, Sahtar Donyeck–Veresz Rivne 2-1, Zorja Luhanszk–Inhulec Petrove 2-0, Olekszandrija–Dinamo Kijev 1-5, Metaliszt 1925 Harkiv–Metaliszt Harkiv 2-0, Ruh Lviv–FK Lviv 2-0.

A 66 ponttal első Sahtar mögött a Dnyiprónak 64, a Zorjának 61 pontja van. Szinte biztosra vehető, hogy az 53 pontos Dinamo Kijev nem ér fel majd a dobogóra, ami páratlan eset az ukrán bajnokságok történetében.

A 29 pontjával a 11. helyre felzárkott Minaj FC már a hétközi, 28. fordulóban bebiztosíthatja bennmaradását, amennyiben hazai környezetben legyőzi a Ruh Lviv gárdáját.

                (tamási)