Ingyenesen lehet majd ellenőrizni a gyanús képződményeket a bőrön

2023. május 25., 08:10

„Ellenőrizze, van-e gyanús képződmény a bőrén, mielőtt túl késő lenne” – a Melanoma Világnapja alkalmából ilyen mottóval rendezik meg a kampányt csütörtökön Ungváron.

A melanoma a bőr festéktermelő sejtjeiből, a melanocitákból kiinduló elváltozás. A melanoma az ép, a leggyakrabban napfénynek kitett bőrön jelentkező új, kis festékes növedékként kezdődhet, de az esetek csaknem felében már fennálló festékes anyajegyekből indul ki. A többi bőrráktól eltérően a melanoma gyorsan áttéteket ad a test távoli részébe, ahol tovább növekszik, és roncsolja a szöveteket. Előfordulása az utóbbi évtizedben ugrásszerűen megnőtt. A leggyakrabban a 40 és 50 év közötti életkorban jelentkezik nőkön inkább a lábszáron és az arcon, míg férfiakon elsősorban a törzsön, leggyakrabban a háton.

Csütörtökön 10 és 18 óra között a Bábszínház téren bárki, aki szeretné, ingyenes expresszvizsgálaton ellenőriztetheti a gyanús képződményeit, amelyet az INTERFAMILY klinika munkatársai végeznek el.

Egyébként az említett klinikán (Ungvár, Mitna u. 25Г., előzetes bejelentkezés a +380 66 895 89 61 telefonszámon) június végéig ingyen ellenőriztethetik az érdeklődők a bőrelváltozásaikat.

(prozahid.com/RV)