Nemzetközi Labdarúgó Gyermekjátékok zajlottak Ungváron

2023. május 31., 15:40

Erről Viktor Mikita, a megyei katonai közigazgatási hivatal elnöke tett közzé bejegyzést.

„Abban a megtiszteltetésben volt részem, hogy részt vehettem a Nemzetközi Labdarúgó Gyermekjátékok (ICG) megnyitóján, amelyre a megyeszékhely Avtomobiliszt stadionjában került sor.

Lényeges, hogy a Nemzetközi Olimpiai Bizottság a hadiállapot ellenére mégis úgy döntött, hogy Ukrajnában rendezi meg a versenyt, és Kárpátaljára bízta ezt a megtisztelő küldetést. Az ország különböző régióiból érkezett csapatok Ungváron gyűltek össze, köztük a megszállt vidékek csapatai, illetve azok, ahol még mindig tartanak a harcok. Az a legfontosabb, hogy most itt, biztonságos helyen lássuk őket ­– olvasható a bejegyzésben.

„Személyesen köszönetet mondtam Topole Igornak, az IGM elnökének és a Nemzetközi Gyermekjátékok szervezőbizottságának a labdarúgó torna megszervezéséért és lebonyolításáért” – írta Mikita.

Hozzátette, hogy térségünk a hadiállapot viszonyok között az ország megbízható hátországa és a legmagasabb szintű sportversenyek lebonyolításának platformja, így biztosítottuk külföldi partnereinket arról, hogy készen állunk a Téli Nemzetközi Gyermekjátékok megrendezésére a NOB égisze alatt.

„A résztvevőknek győzelmet, új ismeretségeket és kellemes élményeket kívánok vendégszerető régiónkban való tartózkodásuk idején” – olvasható a bejegyzésben.

(Facebook/RV)