Kinevezések az oktatási minisztériumban

2023. június 26., 10:34

A miniszteri kabinet Jevhen Kudrjavecet nevezte ki az oktatási és tudományos miniszter első helyettesévé – jelentette az Élet (Життя), az Ukrajinszka Pravda életmódmagazinja.

Kudrjavec áprilistól az európai integrációért felelős miniszterhelyettesi posztot töltötte be a tárcánál – emlékeztet a portál. Új pozíciójában is többek közt az európai integráció és a diplomácia kérdéseivel fog foglalkozni.

„Ő irányítja majd a leendő Reformvégrehajtási Iroda munkáját, koordinálja a közszférával és az adományozó szervezetekkel való együttműködést, valamint a stratégiai tervezést” – közölte a tárca.

Emellett a miniszteri kabinet Jevhenyija Szmirnovát az oktatási és tudományos miniszternek az iskola előtti neveléssel kapcsolatos kérdésekért felelős helyettesévé nevezte ki.

A tárcánál emlékeztetnek, hogy Szmirnova volt az elindítója a Szuperhősök Iskolája szociális projektnek, amely a fekvőbeteg-kezelés alatt álló gyermekek számára biztosítja az oktatáshoz való hozzáférést. 2021 végén a Szuperhősök Iskolája állami intézménnyé vált.

(life.pravda.com.ua/Kárpátalja)