Közel 70 ezer hrivnyát gyűjtöttek Ungváron a biciklitúrán

2023. június 29., 16:19

A megyeszékhelyen az ukrán alkotmány napja alkalmából hagyományosan hazafias jótékonysági bringatúrát tartott a Big City Ride közösség. Az összegyűlt pénzt a Kárpátaljai Katonákat Támogató Mozgalom civil szervezetnek ajánlották fel. Ezenkívül Anton Skirjak egy mentőautót vásárol a katonaság számára.

A kerékpárosok varrottas ingben indultak a Kijevi parton található színház előtti térről, majd a Tolsztoj utcán, a Bohdan Hmelnickij téren, a Masaryk közlekedési hídon, a Mitna, Szobránc, Sumna, Spenik Akadémikus utcákon, a buszpályaudvarnál, a Szabadság sugárúton, a Kapos, Lehoczky, Március 8., Hrusevszkij, Minaji, Sváb utcákon keresztül tértek vissza a színházhoz.

A rendezvényen tombola is volt, melyen kerékpárt lehetett nyerni. A kerékpárverseny végén pedig jótékonysági aukciót tartottak egyedi tétellel ‒ egy exkluzív karórával Valerij Zaluzsnyij, Ukrajna Fegyveres Erői főparancsnokának aláírásával.

A rendezvény lebonyolításához jótékonykodók és helyi partnerek, köztük az Ungvári Városi Tanács Kulturális, Ifjúsági és Sportosztályának munkatársai is hozzájárultak.

(Facebook/RV)