Máris több százan jelentkeztek köztisztviselőnek a felszabadult területekre

2023. július 14., 14:32

A felszabadult területek köztisztviselői tartaléka ("Резерв для державної служби на деокупованих територіях") rendszer működésének első hetében mintegy 350 kérelem érkezett be a polgároktól – jelentette az Ekonomicsna Pravda az Ideiglenesen Megszállt Területek Reintegrációs Minisztériuma nyomán.

„Az első héten csaknem 350-en regisztráltak a platformra, és ez a szám folyamatosan növekszik. A mai napra már több mint háromszáz kérdőívet dolgoztak fel, vagyis ezek az emberek már bekerültek a tartalékba” – áll a minisztérium sajtószolgálatának a kádertartalékról rendezett tanácskozás eredményeiről kiadott tájékoztatásában.

Megjegyzik, hogy a jelentkezők mintegy 80%-a a Krím félszigetet nevezte meg előnyben részesített munkahelyként, de más régiókat is megjelölnek: Zaporizzsja, Donyeck és Luhanszk megyéket.

„Az állami hatóságok helyreállítása mellett fontos az egészségügyi szolgáltatások biztosítása is a felszabadult területeken. Jelenleg az Egészségügyi Minisztérium véglegesíti azon egészségügyi dolgozók elektronikus nyilvántartását, akik készek ott dolgozni” – áll a tájékoztatóban.

A tárcánál jelezték, hogy a felszabadulás után felmerülő kihívások az oktatás területét is érinteni fogják.

(epravda.com.ua/Kárpátalja)