A leghosszabb mondókával állított fel ukrán rekordot egy 8 éves kárpátaljai lány

2023. július 18., 10:34

A 8 éves ungvári Kira Kaszinec nem először nyűgözi le Ukrajnát és a világot szónoki képességeivel, de most először döntött rekordot.

A lány emlékezetből mondta el a világ leghosszabb mondókáját, amely 1 035 szóból állt. Kirának 6:23:95 percre volt szüksége ehhez. Ukrajna egyedülálló rekordjának felállítása élőben, a TRK Kijev tévécsatorna élő adásában történt. A rekordot felvették az ukrán nemzeti nyilvántartásba.

A kis Kira Kaszinec így próbálja felhívni a közvélemény figyelmét, és arra buzdítani az embereket, hogy ne fáradjanak bele az ukrán fegyveres erők és mindazok segítésébe, akik az orosz megszállók katonai agressziójától szenvednek és támogatásra szorulnak.

„Sokáig gondolkodtam azon, hogyan tudnék személyesen segíteni védőinknek” – mondja Kira Kaszinec. – Millió ötletem volt. Míg végül eszembe jutott, hogy megtanulok egy nagyon hosszú mondókát. Készüljenek fel – ez tényleg végtelen... Ha úgy gondolják, hogy a rekordom megéri az adományukat, végtelenül boldog leszek!”

A tehetséges kislányt számos ukrán és nemzetközi szintű szónokibeszéd- és vokálverseny győztese. Natalija Jakusko beszédfejlesztő tanár segített a lánynak felkészülni a rekordra. Körülbelül két hónapig tartott a felkészülés.

A lány egy hosszú ukrán mondókát szavalt, és felszólította az embereket, hogy adakozzanak egy drónra. A DJI Mavic 3 FMC-ről van szó, melynek ára 110 ezer hrivnya. Minden, amit Kira Kaszinec rekordjának részeként adományoznak, a Valerija Huzema által alapított Guzema Alapítványhoz kerül, amely folyamatos segítséget nyújt a hadseregnek és a kórházaknak.

(pmg.ua/RV)