Nyolcadik alkalommal vette kezdetét a Színjátszó tábor a „GENIUS” JA szervezésében

2023. július 19., 10:33 , 1168. szám

A VIII. Színjátszó tábor 2023. július 17-én vette kezdetét a „GENIUS” Jótékonysági Alapítvány szervezésében, melynek a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola épülete adott otthont.

A tábor szakmai megvalósítását a Kárpátaljai Megyei Magyar Drámai Színház és annak igazgatója, Sin Edina segíti.

A programra a színjátszás iránt érdeklődő 7–16 éves kor közötti fiatalok jelentkezhettek egy elektronikus űrlap kitöltésével 2023. június 7-től július 5-ig. A tábor oktatói: Heczel Jázmin és Cséke Adrienn Johanna, a Kárpátaljai Megyei Magyar Drámai Színház segédszínészei. A két oktató munkáját Barkaszi Kamilla, a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola II. évfolyamos magyar nyelv és irodalom szakos hallgatója és Tóth Henrietta, a beregszászi színház gyakornoka segíti.

A lehetőséggel 32 fő élt. A résztvevők betekintést nyerhetnek a színészmesterség sajátosságaiba és gyakorlatot szerezhetnek a színpadi mozgás, önkifejezés és drámajáték terén. Fejleszthetik beszédkészségüket és kommunikációjukat.

Kárpátalja 13 településéről jelentkeztek a fiatalok, akik 16 oktatási intézményben tanulnak.

A VIII. Színjátszó tábort prof. dr. Csernicskó István, a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola rektora nyitotta meg, aki jó szórakozást és kellemes időtöltést kívánt a fiatalok számára.

A tábor 2023. július 22-én zárul, melynek előestéjén 15.00 órától a Kárpátaljai Megyei Drámai Színház előadótermében bemutatják Csukás István Sün Balázs című művét, melyet a táborlakók játszanak a héten tanult ismeretek alapján. Szeretettel várunk minden érdeklődőt az alkalomra!

A színjátszó tábor megvalósulását Magyarország Kormánya, a Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkárság és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatja.                   

vn